Вести 2022/2023. године
Пажљивкова смотра 2023

07. март 2023.

Секција за безбедност саобраћаја наше школе, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ужица и Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовала је 07.03. у Великој сали Градске куће Општинско такмичење у оквиру пројекта "Пажљивкова смотра 2023". На такмичењу су учествовала деца предшколског узраста, првог и другог разреда. Кроз игру и дружење обнављали су стара и стицали нова знања о безбедном понашању у саобраћају.ОНЛАЈН КУРСЕВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

25. новембар 2022.

Драги ученици, Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом LINKgroup обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика – свих нивоа за ђаке наше школе који желе да овладају знањем енглеског језика.
BusinessAcademy, као део компаније LINKgroup, овим курсевима пружа фантастичну прилику ђацима који имају жељу да унапреде своје знање енглеског како би остварили лични напредак и унапредили своје језичке способности – које ће им омогућити значајну предност у образовању и пословном свету.
Уколико похађате I, II, III или IV разред и заиста желите да унапредите своје знање енглеског језика, позивамо вас да се пријавите за бесплатан онлајн-курс код свог професора, који ће одлучити коме ће курсеви бити додељени.
Уколико будете одабрани, добићете поклон-код којим остварујете право на бесплатан курс. Када унесете тај код на пријавну страну, на мејл који сте унели као свој добићете сва потребна упутства за похађање онлајн-курса... (опширније)

Новинарска школа у ГКЦ-у

18. новембар 2022.

Новинарска школа у организацији Канцеларије за младе Града Ужица и портала Ужицемедиа почела са радом. Преко 20 заинтересованих средњошколаца на уводној радионици која је почела у Омладинском клубу Градског културног центра у Ужицу. Професорка Српског језика и књижевности, Слађана Јањић, и део редакције школског часописа "Петља" присуствовали су овом догађају. Опширнији извештај можете прочитати на сајту Ужицемедиа.

"Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно"

16. новембар 2022.

Секција за безбедност саобраћаја Техничке школе "Радоје Љубичић" у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ужица и Удружењем "Родитељ" организовала је акцију "Ако возим - не пијем, а кад пијем бирам безбедно". Акција је одржана поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода. Ученици су едуковали градјане путем разговора и поделом флајера, а сви заинтересовани су могли и да испробају "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола. Погледајте прилог ТВ Лав:

Радионица: Екстремни зимски услови - "Ко је јачи"

15. новембар 2022.

Радионица: Екстремни зимски услови - "Ко је јачи", у оквиру пројекта Млади у акцији за безбедност у заједници одржана је у нашој школи. Пројекат реализује Ужички центар за људска права и демократију.
Услед климатских промена, у будућности се могу очекивати учесталији екстремни временски услови. Када се катастрофа догоди, деца су међу најугроженијима. Због тога је од највеће важности да деца науче како да се понашају за време мањих и већих ванредних ситуација. Тема радионице били су екстремни зимски услови, како би учесници побољшали своја знања о зимским условима, односно о понашању на леду.
Фотографије погледајте на нашој Инстаграм страници.

Помрачење Сунца са секцијом Занимљива наука

19. октобар 2022.

Астрономска друштва саопштавају да ће се, из готово целе Европе, 25. октобра моћи да посматра цео ток делимичног помрачења Сунца. Опширније можете прочитати на страници секције. Ако буде ведро, у уторак 25. можете доћи испред школе да заједно посматрамо тај природни феномен (око пола један је максимум затамњења).

Били смо у Београду

30. септембар 2022.

Одељење IIТ1, Техничари дизајна одеће са одељенским старешином, Антонином Златић и наставницама Жанком Станојевић и Даницом Станић, посетили су у петак, 30. септембра, Сајам текстила, машина и опреме. На сајму је 53 излагача из више земаља као и из Србије представило своје производе, углавном текстилне материјале и друге текстилне производе. Видели смо и упознали се са иновацијама на пољу машинске опреме као што су најсавременије аутоматизоване машине за кројење шивење, вез итд.
Након сајма, обишли смо ТЦ "Галерија", прошетали променадом и улицама Београда. На крају планираног програма били смо гости модног студија за дизајн одеће, "Меоw ателиер", младог и перспективног дизајнера, Марка Јовића и наше бивше ученице Бојане Лазаревић која је његова "десна рука". Они су нас увели у тајне предузетништва, приближили нам на који начин је могуће остварити своје идеје.
Више фотографија погледајте на нашој Инстаграм страници.Архива:  2021/2022.   2020/2021.   2019/2020.   2018/2019.   2017/2018.   2016/2017.  
2015/2016.   2014/2015.    2013/2014.    2012/2013.