План уписа за школску 2017/2018. годинуДраги осмаци,

Техничка школа „Радоје Љубичић“ вам и ове године нуди неколико сјајних опција за наставак школовања. У школској 2017/2018. години уписујемо 6 одељења у подручјима рада саобраћај, грађевинарство и текстилство.

У подручју рада саобраћај уписујемо 60 ученика у четворогодишњи образовни профил Техничар друмског саобраћаја и 60 ученика у трогодишњи образовни профил Возач моторних возила. Ослушкујући потребе тржишта рада, пре свега потребе транспортних предузећа, одлучили смо се за овакву понуду занимања. За све ученике у подручју рада саобраћај обезбеђена је бесплатна обука и полагање вожње за Б, односно Ц категорију.
Возач моторних возила као основно занимање постало је у последњих неколико година дефицитарно у нашој земљи, као и у земљама окружења. Без обзира на високе зараде у међународном транспорту, превозници су у константном проблему да пронађу довољан број професионалних возача. Техничка школа „Радоје Љубичић“ једина у Златиборском округу образује ученике за ово занимање и као таква представља не само образовни центар за будуће кадрове у саобраћају већ и институцију од великог значаја за безбедност саобраћаја. Посебна погодност коју имају Возачи моторних возила јесте могућност да упоредо са својим редовним школовањем ванредно заврше и четворогодишње школовање за Техничара друмског саобраћаја. На тај начин вам је омогућено са навршених 19 година имате диплому четвртог степена и возачку дозволу Ц категорије.
Иако је примећено да се све већи број ученика са дипломом Техничара друмског саобраћаја запошљава након средње школе, пре свега у курирским службама, ауто школама и такси удружењима, и даље се највећи број ученика одлучи за наставак школовања. Ученици четворогодишњих профила у саобраћају имају проходност на све високе школе и факултете, са изузетком Медицинског, Стоматолошког и Фармацеутског факултета. Искуство претходних година говори да наши саобраћајци настављају школовање углавном на техничким факултетима, Полицијској и Војној академији, Факултету за безбедност.

У подручју рада грађевинарство ове година вам нудимо 30 места у четворогодишњем образовном профилу Архитектонски техничар. Овај образовни профил, који је већ неколико година понос наше школе, окупља ученике који своје будуће занимање виде у области архитектуре, грађевинарства и геодезије. Обучени за пројектовање грађевинских објеката применом рачунара, ученици овог профила добијају знања која су у доба великог развоја информационих технологија заиста драгоцена. Иако су ова знања довољна да се започне посао у пројектним бироима и грађевинским предузећима, наши архитектонци углавном настављају школовање на високим школама и факултетима, међу којима се истичу Грађевински и Архитектонски факултет, а у последње време и врло популарни смер графички дизајн.

Од ове године наша школа је ушла у круг школа које у својој понуди имају и дуална занимања. У подручју рада текстилство уписујемо 30 ученика у трогодишње дуално занимање Модни кројач, које је осмишљено у склопу велике подршке државе текстилној индустрији. За вас који се одлучите на паметан корак и упишете ово занимање биће обезбеђена квалитетна стручна пракса у партнерским предузећима, а најбољи међу вама могу и до трајног запослења одмах након завршеног школовања. Важно је напоменути да је школа, за заинтересоване ученике овог профила, обезбедила и бесплатно ванредно школовање за трогодишње занимање Женски фризер. На овај начин желимо да изађемо у сусрет и онима који су планирали да упишу ово уносно занимање у подручју рада личне услуге, а ове године га нема у понуди редовних образовних профила.

За који год профил да се одлучите, ми вам гарантујемо најквалитетнија стручна знања, лепо дружење, богат ваннаставни живот и незаборавно искуство. Распитајте се о нама код ваших познаника, пријатеља, суграђана који су били наши ученици. Сматрамо да су нам они најбоља препорука.

Видимо се на упису!

Не заборавите да код нас бесплатно долазите до возачке дозволе Б, односно Ц категорије!
Возни парк Школе


    ГРАЂЕВИНАРСТВО

    Делатност која је у експанзији и у којој се отвара све више радних места. Дођите да заједно градимо будућност. Уписујемо:
  • Архитектонски техничар

    ТЕКСТИЛСТВО

    Привредна грана са дугом традицијом у овом крају и одличним извозним потенцијалом. Ако сте креативни и маштовити, овде је ваше будуће занимање. Уписујемо:
  • Модни кројач - дуално образовањеСазнајте све што вас занима о упису:

Презентација

Постави нам питање

Најчешћа питања и одговори

Најава активности