Најчешћа питања и одговори
Соња:

Колико предмета има смер Техничар друмског саобраћаја осим стручних и да ли могу и врло добри ученици да упишу тај смер?

Соња, како нам није остављена е-маил адресa, једнини начин да ти одговоримо је преко ове странице. Списак предмета као и фонд часова на недељном и годишњем нивоу можеш пронаћи на страници о Техничару друмског саобраћаја или директно на линку. У претходним школским годинама, овај смер су у писивали и одлични и врло добри ученици.Жељко:

Да ли зависи дом од успеха у школи?

Жељко, приликом конкурисања за смештај у ученичком дому вреднује се успех из школе. У Ужицу постоје три дома која пружају смештај средњошколцима: Дом Петар Радовановић, Дом ученика средњих школа у Коштици и Дом у склопу Основне школе Миодраг Матић.Дени:

Који предмети још имају осим стручних предмета за Техничара за безбедност саобраћаја - оглед?

Дени, како нам није остављена е-маил адресa, једнини начин да ти одговоримо је преко ове странице, као и Алдијани и Дејану. Списак предмета као и фонд часова на недељном и годишњем нивоу можеш пронаћи на страници о Техничару за безбедност саобраћаја или директно на линку.Дејан:

Колико треба бодова за Техничара за безбедност саобраћаја?

Дејане, како нам ниси оставио своју е-маил адресу, једнини начин да ти одговоримо је преко ове странице, као и Алдијани. Податке о броју бодова који су били потребни за упис у поједине образовне профиле током претходних година можеш пронаћи на страници нашег сајта посвећеној ранијим уписима. Имајући у виду да је упис претходне године био специфичан због поништавања пријемног испита, минималан број бодова за упис у Техничара за безбедност саобраћаја можеш очекивати у нивоу уписа од пре две године и раније, а то је око 67 бодова.Алдијана:

Који су услови уписа за архитектонског техничара-оглед?

Како нам ниси оставила своју е-маил адресу, једнини начин да ти одговоримо је преко ове странице у нади да ћеш пронаћи свој одговор овде. Податке о броју бодова који су били потребни за упис у поједине образовне профиле током претходних година можеш пронаћи на страници нашег сајта посвећеној ранијим уписима. Имајући у виду да је упис претходне године био специфичан због поништавања пријемног испита, минималан број бодова за упис у Архитектонског техничара можеш очекивати у нивоу уписа од пре две године и раније, а то је око 65 бодова.Маја:

Колико бодова је прошле године на упису било потребно за Техничара за безбедност саобраћаја?

Мајо, први на ранг листи је имао 59,44 бодова, а последњи је имао 45,04. Међутим, мора се узети у обзир да је поништена мала матура и да су ово бодови које су ученици донели из основне школе. Ако те занима број бодова које је био потребан за упис у остале смерове, можеш их пронаћи на страници о ранијим уписима.Сања:

Да ли ће се ове године уписивати смер Женски фризер?

Сања, предлог Наставничког већа Школе је да се у школској 2014/2015. години упише образовни профил Женски фризер. Детаље о овом профилу као и план рада можеш пронаћи на страници Женски фризер.Иван:

Који је посао Техничара друмског саобраћаја?

Иване, Техничар друмског саобраћаја се бави организовањем превоза путника и робе, прављењем реда вожње, пројектовањем рада светлосних сигнала (семафора), пројектовањем и организовањем уличног и вануличног паркирања, итд. Важно је да знаш и да сви ученици, током школовања и у складу са законским условима, бесплатно стичу возачку дозволу Б категорије. Детање о овом, али и о другим образовним профилима у подручју рада саобраћај можеш наћи на станицама Саобраћај и Техничар друмског саобраћаја.Јована Марковић:

Које школске предмете има Моделар одеће?

Јована, списак предмета и број часова по годинама за образовни профил Моделар одеће - оглед можеш пронаћи у плану рада. Саветујемо ти да посетиш, уколико већ ниси, страницу Моделар одеће - оглед.Ина:

Колико девојчица има у Техничару за безбедност саобраћаја?

Ина, у просеку у једном одељењу Техничара за безбедност саобраћаја број дечака и девојчица је подједнак.Александар Тодоровић:

Које су могућности запослења након завршетка смера Архитектонски техничар - оглед?

Александре, могућности запослења су у пројектним бироима, грађевинским фирмама, урбанистичким заводима, заводима за заштиту споменика, општинским секретаријатима, агенцијама за некретнине... Детаље о овом образовном профилу можеш пронаћи на страници Архитектонски техничар - оглед.