О намаПре више од сто година, на размеђу 19. и 20. века, када је Србија прерастала у модерну европску државу, у Ужицу је први пут основана и школа која је образовала кадрове за рад у текстилним фабрикама и радионицама које се убрзано развијају. Данас наша школа ради у четири подручја рада: текстилство, саобраћај, грађевинарство и личне услуге (фризери) и на известан начин наставља традицију Занатске школе која је основана непосредно након завршетка Првог светског рата. Последњих двадесетак година, након издвајања из Образовног центра ''Радоје Марић'', радимо у згради у Улици Николе Пашића 17. Под овим именом постојимо од 2. октобра 1991. године. Радоје Љубичић био је српски пилот, генерал ЈНА, рођен 1920. недалеко одавде, у селу Биоска. Иако се бавио војним позивом, био је посвећен раду у образовању и заслужан је за оснивање једне високошколске војне установе.
Постали смо регионална школа и образујемо кадрове неопходне читавом Златиборском округу. Тренутно имамо око 800 ученика којима је на располагању двадесетак учионица и кабинета, осам опремљених радионица, информатички кабинети, фризерски салон, библиотека, две спортске сале, возни парк и 108 запослених, од чега 90 наставника. Укључени смо у програм реформе средњег стручног образовања КАРДС, пројекте превенције ученичког насиља, оснаживања ученичких парламената, вршњачке едукације...


Наставници се константно стручно усавршавају и томе се поклања велика пажња, како би васпитно образовни процес био што квалитетнији, а сарађујемо са бројним предузећима која наше ученике прихватају на стручну праксу да би се остваривао наш циљ: да будемо савремена школа по мери савременог ученика и друштва која ће квалитетно припремати ученике за рад и даље образовање у својим струкама.